8 Οκτ 2018

Playstation 5 και Backwards Compatibility



Για άλλη μια φορά το PlayStation 5 έρχεται στο προσκήνιο, με την ίδια την Sony να είναι αυτή που ρίχνει το λάδι στη φωτιά αυτή τη φορά. Συγκεκριμένα, η εταιρία δημοσίευσε μια νέα πατέντα στις 2 Οκτωβρίου του 2018 που ονομάζεται ‘remastering by emulation’.

Η συγκεκριμένη πατέντα περιγράφει ένα σύστημα που βελτιώνει την εμφάνιση των παλιότερων παιχνιδιών ενώ αυτά τρέχουν μέσω emulation. Πρόκειται για μια τεχνολογία που αντικαθιστά assets, όπως τα textures, με νεότερα υψηλότερης ευκρίνειας που είναι πιο κατάλληλα για τις σύγχρονες τηλεοράσεις. Το σύστημα μοιάζει με αυτό που χρησιμοποιεί ήδη η Microsoft στο Xbox One X, κάνοντας παιχνίδια του Xbox 360, όπως το Red Dead Redemption, να τρέχουν σε 4Κ ανάλυση.

Η πατέντα έχει φουντώσει τις φήμες για το PlayStation 5 που φαίνεται να είναι σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης. Αν πράγματι η Sony αξιοποιήσει αυτή την τεχνολογία στην επόμενη κονσόλα της, δεν είναι απίθανο να δούμε το PS5 να μπορεί να τρέξει τα παιχνίδια του PS4 ή ακόμα και του PS3 και των υπόλοιπων κονσολών της Sony και μάλιστα να βελτιώνει τα γραφικά τους. Υπάρχει όμως μια σημαντική λεπτομέρεια, παρόλο που η πατέντα δημοσιεύθηκε τώρα, η αρχική της καταχώρηση έγινε το 2016.

Δεν είναι απίθανο να αφορά το PS5, αλλά ενδέχεται να είναι απλώς κάποια τεχνολογία που δοκίμαζε η Sony για το PS4 και τον τρόπο που τρέχουν τα παιχνίδια του PS2 και του PS1 στην τρέχουσας γενιάς κονσόλα της. Για την ώρα τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο.

Πηγή: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην ρωτάτε άσχετα πράγματα με το post.Ότι θέλετε στο chat η στο ps3jailbreakgreece@gmail.com