25 Σεπ 2017

Η Ευρωπαϊκή Ένωση "αθωώνει" την πειρατεία



                                       Δεν επηρεάζει τις πωλήσεις σύμφωνα με νέα έρευνα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πλήρωσε €360,000 για μια έρευνα που αφορά το αν η πειρατεία επηρεάζει τις πωλήσεις μουσικής, βιβλίων, βιντεοπαιχνιδιών και ταινιών. Υπεύθυνη για την μελέτη είναι η Ολλανδική εταιρεία Ecory, η οποία κατέθεσε μια 304 σελίδων έκθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάιο του 2015.

Η έρευνα καταλήγει πως η πειρατεία δεν επηρεάζει αρνητικά τις πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών και συγκεκριμένα αναφέρει:
Τα αποτελέσματα δεν δείχνουν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία για την εκτόπιση των πωλήσεων μέσω παραβιάσεων δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η πειρατεία δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, αλλά μόνο ότι η στατιστική ανάλυση δεν αποδεικνύει με επαρκή αξιοπιστία ότι υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Μάλιστα, η έρευνα τονίζει πως τα παράνομα downloads και τα streams μπορούν αντιθέτως να αυξήσουν τις νόμιμες πωλήσεις των παιχνιδιών. Το μόνο αρνητικό σημείο αφορά τις τεράστιες blockbuster ταινίες και συγκεκριμένα, η έρευνα τονίζει το εξής:
Τα αποτελέσματα δείχνουν ένα ποσοστό μετατόπισης 40%, που σημαίνει ότι για κάθε δέκα από τις κορυφαίες πρόσφατες ταινίες που παρακολουθούνται παράνομα, τέσσερις λιγότερες ταινίες παρακολουθούνται νόμιμα.

Αν και η μελέτη πραγματοποιήθηκε το 2015, μόλις τώρα ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας επειδή η Julia Reda, βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εκπροσωπεί το Γερμανικό Πειρατικό Κόμμα, δημοσίευσε την έκθεση στο προσωπικό της blog, αφού έλαβε ένα αντίγραφο μέσω της πρόσβασης της στην αίτηση εγγράφων της Ευρωπαϊκής Ελευθερίας Πληροφοριών.

Πηγή: link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην ρωτάτε άσχετα πράγματα με το post.Ότι θέλετε στο chat η στο ps3jailbreakgreece@gmail.com