1 Δεκ 2020

Το Xbox SeriesX/S τρέχει παιχνίδια των PS2/PSP και άλλων κόνσολών


Μπορεί η σελίδα μας να ασχολείται με το jailbreaking των κονσολών της Sony, όταν όμως βγαίνει μια δυνατή είδηση που αφορά κι άλλες κονσόλες δε μπορούμε να μη τη δημοσιεύσουμε. 

Τα Xbox Series X και Xbox Series S έφτασαν στα ράφια των καταστημάτων πριν μερικές εβδομάδες και όπως ήδη γνωρίζαμε είναι συμβατά με τέσσερις γενιές παιχνιδιών, αφού υποστηρίζουν τίτλους των Xbox One, Xbox 360 και Original Xbox. Τελικά, η retro κοινότητα ανακάλυψε πως οι κονσόλες είναι ικανές να τρέξουν και παιχνίδια των PlayStation 2, PlayStation 1, PSP, Wii, GameCube, Nintendo 64, 3DS, GameBoy, Dreamcast, Saturn και πολλών ακόμη κονσολών.

Πως όμως συμβαίνει αυτό; Τα Xbox Series X και S τρέχουν μια ανανεωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος του Xbox One. Αυτό σημαίνει πως και οι νέες κονσόλες έχουν την δυνατότητα ενεργοποίησης του developer mode. Πληρώνοντας για την άδεια έναντι 20 δολαρίων, μπορείτε να μετατρέψετε οποιαδήποτε κονσόλα του εμπορίου σε development kit που μπορεί να τρέξει όλες σχεδόν τις εφαρμογές του Universal Windows Platform. Έτσι, λοιπόν, ο open-source retro emulator RetroArch είναι πλήρως συμβατός.

YouTuber Modern Vintage Gamer παρουσιάζει την όλη διαδικασία και τα ευρήματά του μέσα από δύο αναλυτικά βίντεο. Μέσα από τον player που ακολουθεί μπορείτε να δείτε διάφορα παιχνίδια του PS2, όπως το God of War, το Metal Gear Solid 2 και το Shadow of the Colossus, να τρέχουν σχεδόν απροβλημάτιστα στο Xbox Series S.

Όπως σημειώνει ο Modern Vintage Gamer, το Sillent Hill 2 στο Xbox Series S (μέσω PS2 emulation), τρέχει καλύτερα από το Silent Hill HD Collection στα Xbox 360 και PS3. Υπάρχουν ακόμη θέματα, όπως bugs γραφικών και ήχου, αλλά σίγουρα τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Μάλιστα, ο YouTuber σημειώνει πως το Series S στα €300 είναι πρακτικά μια «ασυναγώνιστη» emulation μηχανή.

Βέβαια, αυτό αναζωπυρώνει τη συζήτηση για τη νομιμότητα του emulation, με διάφορα επιχειρήματα να έχουν ακουστεί τόσο υπέρ όσο και κατά ανά τα χρόνια. Μια από τις επικρατέστερες απόψεις είναι πως τα ROMs είναι θεωρητικά νόμιμα, εφόσον κάποιος έχει ήδη στην κατοχή του ένα αντίγραφο του παιχνιδιού. Το Dev Mode των Xbox κονσολών πάντως, σε καμία περίπτωση δεν είναι παράνομο, αφού είναι λειτουργία που προσφέρει η ίδια η Microsoft.

Για την ώρα, η εταιρία δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, αλλά μάλλον δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, αν αναλογιστούμε πως ο RetroArch emulator είναι διαθέσιμος από το 2019 στο Xbox One χωρίς καμία παρέμβαση από την Microsoft.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην ρωτάτε άσχετα πράγματα με το post.Ότι θέλετε στο chat η στο ps3jailbreakgreece@gmail.com