19 Απρ 2016

NEO...Αυτή είναι η κωδική ονομασία του PS4.5



Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το Giantbomb σχετικά με το φημολογούμενο ενισχυμένο μοντέλο του PlayStation 4, το οποίο μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ως PS4K ή PS4.5. Όπως λοιπόν φαίνεται, η κωδική ονομασία της βελτιωμένης κονσόλας στο εσωτερικό της Sony είναι NEO και θα έρθει με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά, όπως έναν 8πύρηνο επεξεργαστή στα 2.1GHz (αντί των 1.6GHz του τωρινού μοντέλου), πιο ισχυρή GPU και higher bandwidth RAM, καθώς και δυνατότητα εξόδου εικόνας σε ανάλυση 4K. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο site, κάθε παιχνίδι που θα κυκλοφορήσει από τον Οκτώβριο και έπειτα θα υποστηρίζει δύο modes, το “Base Mode” για να «τρέχει» στην τωρινή έκδοση της κονσόλας και το “NEO Mode” για να «τρέχει» στη νεότερη. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως οι τίτλοι στο NEO Mode θα μπορούν να εκμεταλλεύονται το hardware upgrade (και την έξτρα μνήμη) για να προσφέρουν πιο σταθερό frame rate και καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Το ΝΕΟ θα υποστηρίζει έξοδο 4Κ, ωστόσο τα παιχνίδια δεν θα υποστηρίζουν υποχρεωτικά αυτή την ανάλυση. Στα έγγραφα που έχει παραλάβει η ιστοσελίδα σημειώνεται πως η Sony προσφέρει λύσεις για αυτή την ανάλυση στους developers, ενώ οι κάτοχοι 4K τηλεοράσεων θα πρέπει να περιμένουν τη νέα κονσόλα να κάνει upscale τα games, σε βαθμό όμως που δεν θα επηρεάζεται το frame rate (η Sony έχει βάλει αυτό ως προτεραιότητα).ο πλάνο της ιαπωνικής εταιρείας φαίνεται πως είναι το NEO να συνυπάρχει με το τωρινό PS4, χρησιμοποιώντας το ίδιο περιβάλλον, το ίδιο Store, το ίδιο account system, το ίδιο menu, προσφέροντας δηλαδή την ίδια εμπειρία χρήσης. Όπως φαίνεται από τα έγγραφα, δεν θα υπάρξουν παιχνίδια που θα «τρέχουν» μόνο στο NEO και οι developers δεν θα μπορούν να διαχωρίσουν τους PS4 players από τους NEO users σε επίπεδο multiplayer. Ταυτόχρονα, η Sony δεν επιτρέπει και να προσφέρεται ingame περιεχόμενο αποκλειστικά στους κατόχους της νέας κονσόλας. Σε τοπικό επίπεδο, ίσως υπάρχουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά (8-player co-op αντί για 4-player co-op).

Τα χαρακτηριστικά που θα υποστηρίζονται και από τις δύο εκδόσεις του PS4 θα είναι ίδια, ενώ φαίνεται πως τελικά το PlayStation VR δεν θα λειτουργεί διαφορετικά στο πιο ισχυρό μοντέλο, διαψεύδοντας τις σχετικές φήμες των τελευταίων εβδομάδων. Από τα νεότερα δεδομένα δεν φαίνεται να έχουμε ακόμη ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας και το θέμα των παιχνιδιών που θα κυκλοφορούν με τα δύο modes (NEO Mode, Base Mode) δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η νέα έκδοση του PS4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Από τη στιγμή δε που δεν σχετίζεται το NEO με το PlayStation VR, κάτι τέτοιο ακούγεται και ιδιαίτερα λογικό. Τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα απαιτούν ένα patch για να φτάσουν τα standards του NEO και οι developers θα μπορούν να ετοιμάσουν τα NEO-ready games τους πριν την κυκλοφορία της κονσόλας. Κάτι που αξίζει επίσης να σημειωθεί είναι πως για να εκμεταλλευτεί ένα game τα χαρακτηριστικά του NEO θα πρέπει να υποδεχτεί ένα σχετικό patch από τον developer.

Πηγή:enternity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην ρωτάτε άσχετα πράγματα με το post.Ότι θέλετε στο chat η στο ps3jailbreakgreece@gmail.com