8 Δεκ 2014

Πέθανε ο «πατέρας» των video games


Έφυγε από τη ζωή εχθές το βράδυ ο Ralph Baer σε ηλικία 92 ετών,  ο άνθρωπος που θεωρείται από πολλούς ως ο «πατέρας των video games». Ο Baer, ένας Γερμανός μετανάστης, που αναγκάστηκε να φύγει στα 11 του για την Αμερική λόγω της εβραϊκής του καταγωγής, είναι αυτός που δημιούργησε την πρώτη οικιακή κονσόλα προς τα τέλη της δεκαετίας του ‘60.

Ο κατά πολλούς «πατέρας» των video games, έγραψε τη δική του ιστορία στο χώρο παρουσιάζοντας την πρώτη κονσόλα παιχνιδιών η οποία είχε αρχικά την ονομασία «Brown Box» αλλά στη συνέχεια με την εμπορική της κυκλοφορία, απέκτησε την ονομασία Magnavox Odyssey το 1972. Η συγκεκριμένη κονσόλα θεωρείται ότι έθεσε τα θεμέλια για ολόκληρη τη βιομηχανία των video games όπως τη γνωρίζουμε σήμερα: ένας υπολογιστής σε ένα κουτί το οποίο συνδέεται με την τηλεόραση και μπορείς να ελέγξεις μέσω χειριστηρίων.

Ακόμη ο Baer δημιούργησε και το πρώτο περιφερειακό για κονσόλα, το λεγόμενο «light gun» που συνοδευόταν από shooting game, και θεωρείται ότι είναι η πρώτη περιφερειακή συσκευή για βιντεοκονσόλα. Αργότερα σχεδίασε αρκετά βιντεοπαιχνίδια μεταξύ των οποίων και το Simon το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία και είναι διαθέσιμο μέχρι σήμερα.

πηγη: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην ρωτάτε άσχετα πράγματα με το post.Ότι θέλετε στο chat η στο ps3jailbreakgreece@gmail.com