31 Οκτ 2013

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το PS4




Η Sony δημοσίευσε μία σειρά ερωτήσεων-απαντήσεων σχετικά με το PlayStation 4 και τις λειτουργίες του που μας δίνουν αρκετά σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το νέο σύστημα της ιαπωνικής εταιρείας. Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το βρείτε μέσα από το ευρωπαϊκό PlayStation Blog εδώ. Ωστόσο αξίζει να σταθούμε σε μία σειρά από πληροφορίες που διαφωτίζουν την κατάσταση, ενώ μας δίνουν και στοιχεία που δε γνωρίζαμε μέχρι στιγμής.

- Η τιμή της κονσόλας ξεκινάει από τα 399€ στην αγορά της Ευρώπης. Στην Ελλάδα, το φθηνότερο πακέτο θα κοστίζει 409€ (περισσότερα εδώ).
- Παρόλο που το ελληνικό team του PlayStation έχει επιβεβαιώσει επίσημα την κυκλοφορία της κονσόλας στις 13 Δεκεμβρίου, η χώρα μας ΔΕΝ υπάρχει στη λίστα που θα βρείτε στο link που σας δώσαμε παραπάνω. Το παραπάνω μπορεί να είναι απλά μια αμέλεια της Sony, ωστόσο επειδή κάτι τέτοιο σπάνια συμβαίνει σε τόσο σημαντικά έγγραφα, επιβεβαιώνει κατά πάσα πιθανότητα τις φήμες πως το PS4 δεν ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στη χώρα μας μέσα στο 2013. Αποτελεί λοιπόν επίτευγμα της ελληνικής ομάδας του PlayStation το ότι θα το έχουμε πριν τα Χριστούγεννα.
- Το τροφοδοτικό του συστήματος βρίσκεται ενσωματωμένο στο σώμα της κονσόλας.
- Οι χρήστες θα μπορούν να αντικαταστήσουν το σκληρό δίσκο των 500GB της κονσόλας με έναν αντίστοιχο μεγαλύτερης χωρητικότητας. Μοναδικός περιορισμός είναι να είναι το εν λόγω περιφερειακό μέχρι 9.5mm παχύ και να έχει διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο μεγαλύτερο των 160GB.
- Οι χρήστες δε θα μπορούν να συνδέσουν εξωτερικό σκληρό δίσκο για να αποθηκεύσουν δεδομένα του PS4.

- To PS4 θα μπορεί να τοποθετείται και οριζόντια, αρκεί να προμηθευτούν οι χρήστες τη σχετική βάση.
- Οι υποστηριζόμενες αναλύσεις του PS4 είναι 480p, 720p, 1080i και 1080p και προσφέρονται μόνο μέσω εξόδου HDMI.
- Το PS4 μπορεί να υποστηρίξει 4K αναλύσεις σε φωτογραφίες και videos, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν ισχύει κάτι τέτοιο και για games.
- Η ανάλυση της εικόνας θα προσαρμόζεται ανάλογα με την τηλεόραση που συνδέεται η κονσόλα και έτσι δε θα χρειάζονται τα κουραστικά «reset» που απαιτούνταν όταν συνδέαμε το ίδιο PS3 σε διαφορετικών αναλύσεων τηλεοράσεις.
- Το PS4 θα μπορεί να υποστηρίξει 3D απεικόνιση στα games, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη 3D games για το λανσάρισμα.
- Τα games θα απαιτούν απαραίτητη εγκατάσταση στο σκληρό δίσκο. Ωστόσο, ορισμένα θα μπορούν να ξεκινήσουν πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία (εγκατάστασης).
- Η αναπαραγωγή Blu-ray και DVD ταινιών θα είναι δυνατή μετά την εγκατάσταση του day-one firmware update 1.50 και μετά από μία σχετική online ενεργοποίηση. Όσοι δε θέλουν να συνδέσουν το σύστημά τους στο διαδίκτυο θα μπορούν να κατεβάσουν το firmware update σε USB stick (και να το εγκαταστήσουν με το σύστημα σε safe mode), ενώ θα μπορούν να ζητήσουν και από τα τμήματα εξυπηρέτησης πελατών της Sony τα σχετικά Blu-ray Activation Discs.

- Το PS4 δεν υποστηρίζει αναπαραγωγή μουσικών CDs.
- To PS4 θα υποστηρίζει ένα stand-by mode για να φορτίζει τα χειριστήρια, να ολοκληρώνει downloads και να κατεβάζει updates.
- Η λίστα φίλων στο SEN για τους κατόχους PS4 θα ανέβει από τους 100 (του PS3) στους 2.000.
- Οι χρήστες θα μπορούν να περάσουν και το πραγματικό τους όνομα στο Online ID που έχουν καταχωρήσει.
- Θα επιτρέπεται η χρήση δευτερευόντων λογαριασμών, όπως ισχύει και στο PS3.
- Το περιβάλλον χρήσης του PS4 έχει την ονομασία PDM (PlayStation Dynamic Menu).
- To PS4 δεν θα υποστηρίζει Dynamic Themes.
- To PS4 δεν θα υποστηρίζει λειτουργίες media server και DLNA αν και ο Yoshida αναγκάστηκε να δηλώσει μέσω του Twitter ότι θα υπάρξει περαιτέρω σκέψη για το θέμα με την ομάδα ανάπτυξης.
- Στις ευρωπαϊκές περιοχές (και στην Ελλάδα), δε θα υποστηρίζεται η λειτουργία ψηφιακών προ-παραγγελιών τίτλων.

Πηγή: http://www.enternity.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην ρωτάτε άσχετα πράγματα με το post.Ότι θέλετε στο chat η στο ps3jailbreakgreece@gmail.com