5 Απρ 2013

Σημαντικές πληροφορίες περί Ban



Γενικά τα έχουμε συζητήσει, τα έχουμε πει αλλά να προσθέσουμε και μερικά πραγματάκια ώστε να είναι μαζεμένα σε ένα thread για νέους χρήστες.

Όσον αφορά τα cfw είναι γνωστό οτι οποιαδήποτε κονσόλα με cfw μπορεί να μπαναριστεί ανεξάρτητα της χρήσης που της κάνουμε online. Ο μόνος τρόπος να μη μπαναριστεί είναι να μην κάνουμε ποτέ sign in στο PSN. Να σημειωθεί εδώ ότι άλλο είναι το να είναι η κονσόλα συνδεδεμένη στο ιντερνέτ (όπως οταν κατεβάζουμε game updates) και άλλο είναι το log in στο PSN. Εάν η κονσόλα είναι απλώς συνδεδεμένη στο PSN χωρίς να είναι loged in στο PSN δεν υπάρχει κίνδυνος για ban σε καμία περίπτωση μεχρι στιγμής. Ο κίνδυνος μπαν ξεκινάει από τη στιγμή που η κονσόλα έχει κάνει login στο PSN.

Γι αυτό όσοι θέλουν να μπαίνουν PSN πρέπει να προσέχουν τα εξης:

1. Δεν χρησιμοποιούμε ReactPsn και hacked online passes που δουλεύουν με ReactPsn. Αρκετοί παίζουν με αυτά, λένε πως λειτουργούν κανονικά και δεν έχουν μπαναριστεί έως τώρα, αλλά ο κίνδυνος για εντοπισμό τους αργά η γρήγορα ειναι μεγάλος. Φυσικά υπάρχουν αρκετοί χρήστες που μπαναρίστηκαν με αυτό τον τρόπο.

2. Δεν χρησιμοποιούμε ReactPsn γενικά (δημιουργει log files που εντοπίζονται)

3. Δεν ανοίγουμε ποτέ homebrew (Showtime, Multiman, BlackBox, PS2 Classics Manager, κτλ) όταν είμαστε συνδεδεμένοι στο PSN. Ακόμη και Multiman αν ανοίξετε έτσι, θα φαίνεστε στους φίλους σας στο PSN ως USERXX now playing Multiman (όπως όταν φαίνεσθε αν παίζετε GT5 η PES). Το ίδιο ισχύει και για τον StealthMM. Ο StealthMM απλά δεν φαίνεται στο directory treeτου φακέλου game ούτε στο ΧΜΒ.

4. Πρώτα φορτώνουμε το παιχνίδι που θέλουμε από Multiman και μετά κάνουμε login στο PSN. Αν θέλουμε να αλλάξουμε online παιχνίδι τότε σβήνουμε εντελώς τη κονσόλα και ξανά φόρτωμα παιχνιδιού πριν κάνουμε login.

5. Φροντίζουμε να έχουμε όσο περισσότερο γίνεται «καθαρό» το ΧΜΒ από περιττά homebrew. Για βασική δουλειά ο Multimanπεριέχει τα πάντα: Έχει μέσα Showtime για ταινίες καθώς και FTP για πέρασμα backups. Τα Psn games που είναι εγκατεστημένα στο ΧΜΒ δεν φαίνεται να αποτελούν θέμα μέχρι στιγμής.

6. Δεν παίζουμε ποτέ Call Of Duty Black Ops 2 online. Χρησιμοποιεί δικούς του σέρβερς της Treyarc οι οποίοι εντοπίζουν τοbackup το αναφέρουν στη Sony και πέφτει άμεσα ban.

7. Δεν τρέχουμε ποτέ παιχνίδια πριν την επίσημη κυκλοφορία τους. Καταγράφονται τα trophies και εάν η ημερομηνία καταγραφής είναι πριν την επίσημη κυκλοφορία εάν γίνει trophy sync και φανεί αυτό πέφτει μπαν. Καλό είναι επίσης να μην κάνουμε onlinetrophy sync γενικά.

8. Χρησιμοποιούμε cfw με όσο το δυνατό πιο καθαρό ΧΜΒ γίνεται. (Για μένα το καλύτερο ήταν το Rogero 4.30 v2.03 που δεν ειχε ουτε IPF, με μετατροπή του app_home σε Toolbox και StealthMM, αλλά πλεόν χρειάζεται spoofer)

9. Δεν χρησιμοποιούμε cheats, mods κλπ σε παιχνίδια που παίζουμε online. Τα παιχνίδια πρέπει να είναι απείραχτα.

Βέβαια ακολουθώντας τα παραπάνω κανείς δεν σας εγγυάται ότι η κονσόλα δεν θα μπαναριστεί από τη στιγμή που κάνετε loginστο ΠΣΝ. Απλά είναι διάφοροι τρόποι ώστε ο κίνδυνος για μπαν να μειωθεί όσο το δυνατό γίνεται περισσότερο.

Πάμε τώρα στο ban. Τι ακριβώς είναι; Αφορά λογαριασμό χρήστη (PSN Id) και κονσόλα (console Id η αλλιώς IDPS). Εάν ο λογαριασμός χρήστη μπανιαριστεί τότε αυτός ο λογαριασμός δε θα μπορεί να συνδεθεί ποτέ ξανά σε οποιαδήποτε κονσόλα στοPSN οπότε ότι έχει αγοραστεί από αυτόν τον λογαριασμό αυτομάτως χάνεται. Κονσόλα με banned console Id δεν μπορεί να δεχθεί κανένα λογαριασμό χρήστη για σύνδεση στο PSN. Για να ξαναμονταριστεί η κονσόλα πρέπει να αλλαχθεί το console Id η αλλιώς το IDPS αυτής. Το IDPS το βρίσκετε εύκολα από το System Information του ΜΜ. Οπότε καλό είναι να είναι μακριά από αδιάκριτα βλέμματα ο ΜΜ γιατί έτσι μπορεί κάποιος να κλέψει το IDPS. To IDPSαλλάζει μέσα στα dumps αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι διευθύνσεις μνήμης στις οποίες βρίσκεται το IDPS. Σίγουρα πάντως δεν είναι μόνο μια. Υπάρχουν αρκετές και μάλιστα encrypted. Επίσης κάθε dump από διαφορετικό cfw έχει το IDPS σε διαφορετικές θέσεις μνήμης.

Τα διάφορα unban tools κάνουν αυτή τη δουλειά δηλαδή χρησιμοποιούν IDPS από κονσόλα που δεν έχει μπαναριστεί και την περνάνε μέσα προσωρινά κάνοντας κάποιο είδος spoofing το οποίο όμως δεν είναι μόνιμο. Αν όμως κλείσει η κονσόλα πρέπει να ξανατρέξει το tool από την αρχή. Κάποιο τυχαίο IDPS δεν κάνει. Πρέπει να είναι από valid κονσόλα. Επίσης το IDPS μπορείτε να το βρείτε αν έχετε DUMPS από κονσόλα χαλασμένη η με YLOD καθώς είναι σε τουλάχιστον μια διεύθυνση μνήμης decrypted. Εάν αλλαχθεί το IDPS της κονσόλας τότε με έναν νέο λογαριασμό χρήστη μπορείτε να γίνει sign in στο PSN και η κονσόλα να είναι σα να μην έχει μπαναριστεί ποτέ

Εν κατακλείδι: Φυλάξτε το IDPS σαν τα μάτια σας και μη στέλνετε System Info και DUMPS πουθενά και σε κανέναν και ευχαριστούμε το χρήστη Matzos για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες

31 σχόλια:

  1. Από κονσόλα που δεν ανοίγει και έχει ylod πως μπορώ να πάρω το id της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φουρνο να κανεις reflow τη μητρικη, παστα στους επεξαργαστες να λειτουργησει 2-3 λεπτα να προλαβεις να ανοιξεις τον ΜΜ να δεις το IDPS που γραφει εκει. Αν δεν ειναι σε cfw μονο με Ε3 να τραβηξεις τα dumps.

      Διαγραφή
  2. ενταξει μαλλον ειναι ακυρο αυτο που θα ρωτησω αλλα θα το τολμησω...:)))))εχω cfw rogero 4.30 v2.03 και χρησιμοποιω το spoofer της rebug για να παιζω online!!! παιζοντας 2-3 ωρες την ημερα online εχω μεγαλες πιθανοτητες κατα την γνωμη σας να φαω ban απο τη sony??? ευχαριστω για το χρονο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. σαν να μου λες δηλαδη οτι ειναι θεμα χρονου να φαω ban!!!!!

      Διαγραφή
  4. Οχι σου λεει οτι δεν εχει σχεση ποση ωρα εισαι online ειτε 1 λεπτο ειτε 10 ωρες δεν εχει σημασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυστυχως παλι δεν πηρα ξεκαθαρη απαντηση....η λογικη λεει(η δικη μου τουλαχιστον) οτι οσο ποιο πολυ παιζεις online τοσο μεγαλυτερες ειναι οι πιθανοτητες για ban αλλο οτι μπορει να φας και με 1 λεπτο που μπορει να μπεις....εγω ρωτησα τι πιθανοτητες εχω με 2-3 ωρες την ημερα για παραδειγμα το πολυ σε ενα μηνα θα εχω φαει ban...αυτο ρωτησα ...τωρα αν δεν μπορειτε να δωσετε ξεκαθαρη απαντηση πραγμα απολυτως κατανοητο απλα πειτε μου δεν μπορουμε να σου πουμε ακριβως ή δεν ξερουμε....αυτα!!!!!

      Διαγραφή
    2. εισαι ωραιος ρε φιλε...μια ξεκαθαρη απαντηση!!!! οποτε συνεχιζω και οποτε το φαω χαχαχα!!!!!

      Διαγραφή
    3. ti den katalavaineis?ena lepto mporeis na mpeis kai na fas ban.40 ores synexomena mporei na paizeis kai na mi fas pio einai to dysnoito?einai pote tha se tsakosoun ti game paizeis ti sync exeis kanei an exeis paiksei game prin tin episime mera kukloforias tou an eisai sto psn kai trexeis homebrew ktl..se kalipsa nomizo

      Διαγραφή
    4. to thema einai oti mallon esi den katalavenes ti rotaga eno o ermac to epiase amesos!!!!dose ligo vasi sti leksi "pithanotites"......oi plirofories pou mou dineis einai poli kales alla tis eixa diavasei apo auto to ekseretiko arthro

      Διαγραφή
    5. einai opos kai oi pithanotites na sou katsei to tzoker amesos,meta apo 2 kliroseis meta apo 10 i pote :-P

      Διαγραφή
    6. tora mou apantises...!!!!!!!me kalipsate paides eyxaristo poli gia to xrono sas

      Διαγραφή
  5. νομιζω πως εχει μια επιλογη ο MM να σβηνει τα logs
    πρωφανως την ενεργοποιεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε 4.30.00 μπορω να πω σιγουρα πως ειναι ενεργοποιημενη απο μονη της. Εχεις απολυτο δικιο ομως. Βοηθαει και αυτο.
      Σβηνει ομως logs των homebrew που εχουν τρεξει στην κονσολα μονο. Οχι game data logs η trophy logs.

      Διαγραφή
  6. Αυτό που είπε ο Ermac για ban από trophy sync ισχύει;Έχει αναφερθεί κάπου τέτοια περίπτωση matzos,έχεις ακούσει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το αναφερω ξεκαθαρα.
    ............Καλό είναι επίσης να μην κάνουμε online trophy sync γενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλησπερα...βλεπω πολυ σοβαρα πραγμα να συμβαινουν στο ps3 μας πριν καν κανουμε την παραμιμρη κινηση....δηλαδη στο ps4 τι θα γινετε? θα σου αχριστευετε η παιχνιδομηχανη οταν πας να εγκαταστισεις ενα cfw? ελεος :P μιa ερωτιση σχετικα με το thropy sync.....,πως το απενεργοποιηουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδιά καλημέρα και καλό καλοκαίρι να έχουμε. Μου έχει βγει το γνωστό μήνυμα περί ban. Χρησιμοποιούσε ο ξάδερφός μου το μηχάνημα και μάλλον μπήκε online στο c.o.d. οπότε έγινε οτι έγινε. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω εγώ; Διέγραψα τα πάντα απο το μηχάνημα και τώρα είναι καθαρό! Απλά το χρειάζομαι να βάλω τα update του pro και του far cry 3. Θα αγοράσω και το The last of us οπότε θα το ήθελα το psn. Αν μπορεί κάποιος ας με βοηθήσει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. stathi dystyxos oxi den mporeis na kaneis kati para mono an eixes kapoio allo console id pou auto den einai kai to pio eukolo na vrethei afou tha prepei kapoios na sto poulisei kai ousiastika na min mporei sti synexeia na xrisimopoiei ti diki tou konsola online.oute an noikiaseis konsola mporeis na to kanei auto..dystyxos.ta update tou pro sta dinoume edo stis analoges anartiseis kai mporeis na ta peraseis meso custom firmware

      Διαγραφή
  10. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΡΥ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΧΑΛΑΣΜΕΝΗ ΚΟΝΣΟΛΑ,ΚΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΜΑΙ banarismenos .ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ IDPS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. spasmenh plaketa. istoria megalh. mporw na dw kapws to idps? a kai kati allo. gia tis ylod konsoles,mono pasta xreiazete?giati exw kai mia tetoia

      Διαγραφή
  11. magkes enas hacker me apili oti ua faw ban epidi tou eklepssa to moddid acc tou boro na faw ban etsi ??plz apanthste 2016

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε άσχετο ποστ του 2013 γιατι πας και γράφεις; Υπάρχει φόρμα επικοινωνίας με τους moderator

      Διαγραφή

Μην ρωτάτε άσχετα πράγματα με το post.Ότι θέλετε στο chat η στο ps3jailbreakgreece@gmail.com