21 Φεβ 2013

Ανακοινώθηκε το PS4



 Πριν λίγες ώρες στη 01:00 ώρα Ελλάδος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ανακοινώθηκε το PS4 και ο φίλος Παύλος Παπαπαύλου βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για λογαριασμό του Enternity.gr και μας μεταφέρει όλες τις πληροφορίες για τη νέα κονσόλα της Sony.Tο event ξεκίνησε με ένα σύντομο retrospective video, που προετοίμασε το έδαφος για την ανακοίνωσε αυτή καθαυτή, η οποία έγινε από τον Andrew House, Group CEO της Sony Computer Entertainment.Αυτό που τονίστηκε πάνω από όλα, είναι ότι το PlayStation 4 θα αποτελεί μία πραγματικά φιλική προς τους developers πλατφόρμα ανάπτυξης, αφού τα τεχνικά του χαρακτηριστικά προέκυψαν ύστερα από συνεχείς συζητήσεις μαζί τους. Η σύντομη αναφορά που έγινε στα specs επιβεβαίωσε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα setup που προσομοιάζει το αντίστοιχο του PC, γεγονός που θα επιτρέψει στις ομάδες ανάπτυξης να εστιάσουν στο περιεχόμενο και όχι στην εκμάθηση ενός ακόμη «εξωτικού» επεξεργαστή, τύπου Cell. Η έκπληξη εδώ ήρθε στον τομέα της μνήμης, η οποία είναι διπλάσια από τη φημολογούμενη, προσεγγίζοντας τα 8GB. Το εκπληκτικό είναι ότι πρόκειται για GDDR5, τον πιο γρήγορο τύπο μνήμης που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή ευρέως και το PlayStation 4 είναι η πρώτη συσκευή ευρείας κατανάλωσης που χρησιμοποιεί αυτή την ποσότητα GDDR5, αφού ακόμη και τα PC χρησιμοποιούν DDR3.

Ακολούθως επιδείχθηκε το χειριστήριο, το οποίο ήταν μία βελτιωμένη έκδοση εκείνου που είχαμε δει στις σχετικές διαρροές, με τα χαρακτηριστικά που αναμένονταν: touchpad, light bar για να το αναγνωρίζει η νέα stereo camera, καλύτερα triggers, share button και πιο εργονομικό σχήμα σε σχέση με το Dual Shock 3. Μετά από μία σύντομη επίδειξη του κλασικού demo της Unreal Engine 4, όπου ο Mark Cenry, lead system architect του PlayStation 4 έλεγχε την κάμερα σε real time, ακολούθησε η ανακοίνωση ορισμένων νέων χαρακτηριστικών της κονσόλας, που είναι εφικτά λόγω της μεγάλης ποσότητας γρήγορης μνήμης που διαθέτει.Πρώτον, θα μπορείτε να κάνετε Suspend στην κονσόλα σας, όπως περίπου συμβαίνει με τις φορητές συσκευές και θα μπορείτε να επιστρέφετε ανά πάσα στιγμή στο σημείο που είχατε μείνει, χωρίς να χρειάζεται να εκκινήσετε πάλι το μηχάνημα από την αρχή. Επιπλέον, οι εκτεταμένες δυνατότητες background processing του συστήματος θα σας επιτρέπουν να παίζετε ένα παιχνίδι που «κατεβαίνει» από την πρώτη σχεδόν στιγμή, ενώ αυτό κατεβαίνει, όπως περίπου συνέβαινε με τα patch του World of Warcraft.

Γενικά, θα δοθεί μεγάλη έμφαση στο Social στοιχείο, είτε αυτό αφορά τα κοινωνικά δίκτυα, είτε το ίδιο το PlayStation Network, αλλά πρωταγωνιστικό ρόλο θα καταλαμβάνει ο εύκολος διαμοιρασμός των video μέσω του share button του χειριστηρίου, που επιτρέπει το browsing των τελευταίων στιγμών gameplay και την δυνατότητα εύκολου upload στο δίκτυο. Οι social λειτουργίες –και όχι μόνο- θα ενισχυθούν και από την εκτεταμένη επέκταση του PlayStation network σε tablets και κινητά, μέσω της πλατφόρμας PlayStation Mobile. H παρουσία της Gaikai θα διευκολύνει τόσο τις διαδικασίες video streaming και video sharing με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, θα μπορεί να γίνεται live gameplay straming μέσω του UStream και του Facebook και οι φίλοι σας θα μπορούν να κάνουν comment που θα βλέπετε άμεσα στην οθόνη σας, ενώ θα μπροεί να γίνεται ακόμη και live gameplay sharing, στα πλαίσια του οποίου θα μπορεί ένας φίλος σας να παίξει στο δικό σας stream ή απλώς να σας δώσει κάποιο χρήσιμο αντικείμενο που θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε. Στην πορεία θα είναι διαθέσιμη η δυνατότητα remote play μέσω PlayStation Vita (η θέση του οπoίου στην αγορά αναμένεται να βελτιωθεί μετά την κυκλοφορία του PS4), όπως και το streaming τίτλων από τις παλαιότερες κονσόλες της Sony μέσω του PlayStation Cloud, γεγονός που δίνει νέα διάσταση στο backwards compatibility.

Από εκεί και πέρα, ήταν ώρα για τα παιχνίδια. Μετά από το ενδιαφέρον νέο IP Knack, η Guerilla Games έδειξε ένα ολιγόλεπτο στιγμιότυπο από το Killzone: Shadow Fall, το οποίο , όπως αναμενόταν, χαρακτηριζόταν από εντυπωσιακά γραφικά. Ακολούθησε το DriveClub της Evolution Studios, ένα team-based racing game στο οποίο χρησιμοποιείται προοπτική πρώτου προσώπου, ώστε ο παίκτης να βιώσει καλύτερα από κάθε άλλη φορά την αίσθηση του οδηγού. Δεν πρόκειται για απλή κάμερα dashboard, αλλά για δυνατότητα να ελέγξετε τον οδηγό και εκτός αυτοκινήτου, ώστε να απολαύσετε τον εσωτερικό και εξωτερικό σχεδιασμό του και την ίδια την οδήγηση με όσο πιο φυσικό τρόπο γίνεται.Σειρά είχαν το inFamous: Second Son της Sucker Punch, το open-world puzzle game The Witness του δημιουργού του Braid, του Jonathan Blow, ένα tech demo που παρουσίασε ο David Cage και εστίαζε στην δυνατότητα αποτύπωσης συναισθημάτων σε πρόσωπα, λόγω του υψηλότατου επίπεδου λεπτομέρειας που μπορεί να επιτευχθεί πλέον μέσω του PlayStation 4 και το επόμενο project της Media Molecule, που έδειχνε πώς το Move μπορεί να αποτελέσει εργαλείο… γλυπτικής.

Οι third-parties έδωσαν και αυτές το παρόν, τονίζοντας κάθε φορά πόσο φιλικό προς τους developers είναι το PlayStation 4. Την παράσταση έκλεψε το Deep Down, ένας συνδυασμός των Dragon Dogma και Dark Souls από την Capcom, που βασίζεται στην κατά τα φαινόμενα εκπληκτική νέα μηχανή γραφικών της εταιρείας, την Panta Rhei. Η Square Enix έδειξε ξανά το tech demo Agne’s Philosophy που είχαμε δει στην E3, ανακοινώνοντας παράλληλα την μελλοντική κυκλοφορία ενός next-gen Final Fantasy τίτλου στην κονσόλα της Sony. Ακολούθησε ολιγόλεπτο gameplay footage από το Watch Dogs, το οποίο εντυπωσίασε, όπως και στην περυσινή E3, ενώ σειρά είχε η έκπληξη της βραδιάς, η ανακοίνωση του Diablo 3 και PS3 και PS4, το οποίο θα διαθέτει τη δυνατότητα τοπικού co-op τεσσάρων ατόμων. Το event έκλεισε με την παρουσία της Activision και της Bungie, οι οποίες έδειξαν ορισμένα νέα, εντυπωσιακά στιγμιότυπα από το επερχόμενο MMOFPS Destiny, το οποίο θα κυκλοφορήσει επίσης και σε PS3 και PS4, ενώ θα διαθέτει αποκλειστικό περιεχόμενο για τις κονσόλες της Sony.

Σε γενικές γραμμές επρόκειτο για μία «γεμάτη» παρουσίαση, που δημιούργησε ιδιαίτερα θετικές προσδοκίες για την επερχόμενη κονσόλα της Sony, άσχετα αν δεν εντυπωσίασε στο βαθμό που θα μπορούσε, αφού τα leaks είχαν φροντίσει ώστε να λείπουν οι πραγματικές εκπλήξεις. Όπως αναμενόταν, αρκετά ερωτήματα παρέμειναν αναπάντητα, όπως το ζήτημα του κόστους της νέας κονσόλας, αλλά και της εμφάνισής της. Σε ότι αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας της, εμφανίστηκε στην οθόνη το λιτό μήνυμα “Holiday 2013”. Τι θα έχει άραγε να πει για όλα τα παραπάνω η Microsoft;

13 σχόλια:

  1. Μερικά trailer παιχνιδιών


    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CaVLNlzAjHM

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ysZ5NdoVP2Q

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=p5R0dWgSAJI

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PkAk1GPOuhs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω δε περιμενα να δω μεγαλο αλμα στα γραφικα (και το ελεγα αυτο) αλλα διαψευστηκα για τα δικα μου γουστα. Απο μονα τους τα γραφικα ειναι λογος αγορας της κονσολας. Αυτο με τον γερο πολυ εντυπωσιακο, οπως επισης και το cockpit στο driveclub

    Πολλοι λενε για πισι gaming ακομη. πισι των 1000-1300 αποκλειεται να βγαζει τετοια γραφικα. Και δεν ειδαμε ακομη Naughty Dog, Santa Monica. Σκεψου πως ηταν το πρωτο Uncharted και που εφθασε. Λες και ειναι αλλη κονσολα.
    Οσο και να προσπαθησουν τα πισι (για τους λατρεις τους) θα ειναι πολυ πισω.
    για το WiiU δεν το συζητω: Απορω πως ζει ακομη αυτη η κονσολα. Υποτιθεται 8th gen console με γραφικα ιδια με τα ΠΣ360 και μαλιστα σε ακριβοτερη τιμη. Που πας ρε καραμητρο. Μετα τη χτεσινη παρουσιαση καλο ειναι να τη θαψουν η να βρουν κατι πραγματικα innovative γιατι με τα ψεματα δε γινεται δουλεια.. Και οσοι λενε για gameplay κτλπ εγω θα πω οτι mario + zelda παιζω και στο dollphin emulator του wii.
    Αυτα περι συγκρισεων. Αναμενουμε μονο το ΧΒΟΧ που πρεπει να προσπαθησει αρκετα και αυτο μετα τα οσα εδειξε το ΠΣ4, αλλα πιστευω πανω κατω θαναι στα ιδια επιπεδα.

    Μου προξενησε εντυπωση το γεγονος οτι ειχαν κουβαλησει μαζι τους μεγαλους 3rd parties developers. Τονιζανε συνεχως τις δυνατοτητες και την ευκολια development σε μηχανημα με pc specs. Το καναν για προφανεις λογους οτι τωρα δε θα τους ειναι τοσο δυσκολο σε σχεση με τον cell που δεχθηκε τοσες πολλες επικρισεις.

    Οσο για το resolution δε νομιζω να τιθεται καν θεμα. το 1080 στα 60fps θα το εχουν για πλακα τετοια specs. Απο κει και περα ειναι θεμα στουντιο του τι αποδοση θα εχει.

    Αν δεν ειχαν γινει leaked τα specs σημερα ολοι θα λεγαμε ουαου με 8GB DDR5 !!!! Αλλα δε το λεει κανεις.

    Για τα περι social gaming-sharing κτλπ θα θα πω οχι οτι απλα με αφηνουν αδιαφορο αλλα πως δεν τα γουσταρω κιολας. Απαιχθανομαι το πολυ internet socializing που ειμαι τι παιζω και τι κανω, αλλα μη ξεχναμε οτι πλεον ετσι μεγαλωνουν οι νεοι και ειδικα στο Αμερικα ειναι must. Σε αυτη την αγορα στοχευουν προτιστως και εξου και η τοσο μεγαλη εμμονη στο θεμα (εμας μας εχουν γραμμενους).
    Παντως ολο αυτο περι ιντερνετ gaming κτλπ με κανει και ανησυχω οσον αφορα την ταμπακερα με το offline gaming και τα used games.

    Επισης μαθαμε και το ονομα: PS4 καθως και το cross-remote play με το βητα που ισως παρει τα πανω του ετσι (αν και δε το πολυπιστευω).
    Τι δε μαθαμε: Εμφανιση, κοστος και exclusive τιτλους απο τα μεγαλα studios του ΠΣ3. Αναμενουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κόστος 400 ευρώ και στην Ελλάδα έρχεται Μάρτιο 2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω απο την άλλη πλευρά πιστεύω πως αφού πλέον το σύστημα γίνεται με γνωστό επεξεργαστή, θα είναι πιο εύκολο να σπάσει η κονσόλα. Απο την άλλη πλευρά όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν κάνει κάτι και για αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ και ολογράμματα να βγάζει το ps4 αν δεν σπάσει δεν ξαναπαίρνω :P
    Παρόλα αυτά δείχνει δυνατό μηχάνημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ενώ σειρά είχε η έκπληξη της βραδιάς, η ανακοίνωση του Diablo 3 και PS3 και PS4, το οποίο θα διαθέτει τη δυνατότητα τοπικού co-op τεσσάρων ατόμων.
    Kali fasi!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟ ΡΕ ΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!
    Το θέμα είναι η τιμή πάντα λένε μία τιμή για Ελλάδα και πάντα έρχεται πολυ πιο ακριβα!Ισχύει για όλα τα προϊοντα τεχνολογίας αυτό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μην ρωτάτε άσχετα πράγματα με το post.Ότι θέλετε στο chat η στο ps3jailbreakgreece@gmail.com