24 Ιαν 2013

Οδηγός επίλυσης προβλημάτων σε αγορές από το PSN. (error 80029519)



Πολλές φορές όταν κάνουμε αγορά από το PSN δεν εγκαθίσταται και βγάζει error 80029519. Αυτό μπορεί να τύχει με demos παιχνιδιών, full games καθώς και online passes.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα user data είναι corrupted είτε επειδή έχουμε χρησιμοποιήσει react psn είτε λάθος bad file system.

Τι πρέπει να κάνουμε:

1.Συνδέουμε USB Stick η σκληρό δίσκο formatted σε FAT32 στο PS3

2.Μπαίνουμε σε Μultiman και πατάμε SELECT+START για να πάμε σε mmOS (file manager mode). Εκεί πατάμε πάνω στο PS3 root και πάμε στη διαδρομή dev_hdd0/home/00000000X (Αν έχετε φτιάξει μόνο έναν User από τότε που πήρατε το PS3 το Χ=1, αν έχετε φτιάξει 2 τότε Χ=2 κ.ο.κ.

Μέσα στον φάκελο 00000001 υπάρχει φάκελος savedata και φάκελος trophy. Ανοίγουμε και άλλο παράθυρο από το PS3 Root πάνω δεξιά και πάμε στη διαδρομή dev_usb000 (αν συνδέσαμε το στικ στην δεξιά θύρα) ή dev_usb001 (αν συνδέσαμε το στικ στην αριστερή θύρα) Κάνουμε copy τον φάκελο savedata από το προηγούμενο παράθυρο μέσα σε αυτό του dev_usb000. Το ίδιο και για τον φάκελο trophys.

3.Restart το PS3 και φτιάχνουμε νέο USER (by default μας βγάζει USER1)

4.Σβήνουμε τον παλιό USER εντελώς (θα σβηστεί όλος ο φάκελος 00000001 και επομένως όλα τα saves, trophies, playlists, photos και γενικά user data)

5.Μετονομάζουμε το USER1 που φτιάξαμε στο παλιό username

6.Restart το PS3

7.Μπαίνουμε πάλι σε Multiman και με SELECT + START σε mmOS (file manager mode) και κάνουμε την αντίστροφη διαδικασία από το βήμα 2. Δηλαδή περνάμε τα savedata από το στικ μέσα στη διαδρομή dev_hdd0/home/00000000X. Εδώ προσοχή. Αν η προηγούμενη διαδρομή ήταν 00000001 η καινούρια θα είναι 00000002. Μην τρομάξετε. Κάθε φορά που φτιάχνεται νέος χρήστης στο PS3 η διαδρομή αυξάνει κατά 1

8.Αφού ολοκληρωθεί η μεταφορά αν θέλουμε κάνουμε το ίδιο και με τα trophies (Για τα trophies συνιστούμε όπως και να έχει online synch οπότε αυτό το βήμα είναι καθαρά προαιρετικό). Κλείνουμε το PS3 εντελώς.

9.Μπαίνουμε σε RECOVERY MENU και επιλέγουμε Rebuild Database. Όταν το PS3 επανεκκινήσει είμαστε έτοιμοι να μπούμε PSN για online συγχρονισμό των trophies και να κάνουμε τις online αγορές μας.

Όσον αφορά τα παιχνίδια που χρειάζονται online pass, καλό είναι πριν βάλουμε το Pass να σβήσουμε εντελώς τα game update data και να τα εγκαταστήσουμε εκ νέου, γιατί μπορεί να χρειάζονται exdata αρχεία τα οποία όμως είχαμε σβήσει από τον προηγούμενο χρήστη. Αυτά τα exdata πιθανό να περιέχονται στα updates των παιχνιδιών οπότε ίσως χρειάζεται να εγκατασταθεί εκ νέου το Update (παράδειγμα για το PES13 το update 1.03 που εισήγαγε το Online pass)

Ο λόγος που μεταφέρουμε τα savedata μέσω Multiman και όχι μέσω FTP είναι γιατί ο ΜΜ διατηρεί τα properties των κλειδωμένων αρχείων-saves (παράδειγμα GT5) ενώ μέσω FTP αυτό δεν συμβαίνει. Σε αυτή τη περίπτωση ξεκλειδώνουν πάλι ξεχωριστά με άλλο τρόπο τα saves αλλά επειδή δε γνωρίζουμε όλα τα παιχνίδια που έχουν κλειδωμένα saves καλό είναι να μην είμαστε μετά στο ψάξιμο.

Η παραπάνω διαδικασία είναι δυνατό να εφαρμοστεί και όταν θέλουμε να κάνουμε backup τα saves και τα trophies προκειμένου να αλλάξουμε σκληρό δίσκο η να μεταφέρουμε τα δεδομένα μας σε άλλο jailbroken PS3. Επίσης σε official firmware > 4.21 που υποστηρίζεται πολλαπλό save από το σύστημα του ofw γίνεται και μέσω usb από το ΧΜΒ να περάσουμε τα save data αλλά αυτό παίρνει πάρα πολύ ώρα ειδικά για μεγάλο όγκο δεδομένων. Μετά κάνουμε πάλι rebuild database. Έτσι χωρίς να χρειαστεί να πάρουμε backup του σκληρού δίσκου ειδικά αν έχουμε πολλά δεδομένα και δεν μας φτάνει ο χώρος σε άλλο αποθηκευτικό μέσο δεν χάνουμε τίποτα από τα πολύτιμα στοιχεία μας.

Ευχαριστούμε τον Matzos για έναν ακόμη πολύ καλό οδηγό

6 σχόλια:

  1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την διαδικασία και όταν θέλουμε να βάλουμε στο PS3 μεγαλύτερο δίσκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, αυτο ακριβως εκανα και εγω που εβαλα 500GB
    Synch trophies στο ΠΣΝ και με MULTIMAN πηρα backup ολο τον 0000003 που ειχα στο παλιο και τα περασα στον καινουριο
    Υποψιν πως η αλλαγη σκληρου δισκου ζηταει να ξαναπερασουμε firmware.
    Αν ειστε σε 4.30 Rogero περνατε ακριβως την ιδια εκδοση που ειχατε πριν
    Αν εχετε Rebug 4.21 νομιζω θελει downgrade σε 3.55 για να αλλαξει ο δισκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα psn games που ειχαμε στο kmeaw 3.55 μπορουν να παιξουν στο 4.30 με τις οδηγιες αυτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολυ ωραίος οδηγός!! ο έχω κάνει ήδη: το χρειαζόταν για να βάλω online pass στο pro. Δυστυχώς όμως κάποια παιχνίδια psn κρατάνε το save στον user. Οπότε μετά ακόμα και να ξαναφτιάξετε τον ίδιο user θα saves καποιων παιχνιδιών psn θα χαθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτο το πρόβλημα είχα,να ναι καλά ο φίλος matzos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μην ρωτάτε άσχετα πράγματα με το post.Ότι θέλετε στο chat η στο ps3jailbreakgreece@gmail.com